Facebook profil

Na zatvorenom facebook profilu čiji su prijatelji isključivo roditelji našeg vrtića mogu se pratiti sve aktualnosti i pregledavati fotografije svakodnevnih vrtićkih zbivanja. Roditeljima na facebook profilu omogućujemo brze i aktualne informacije, a svojim komentarima i prijedlozima roditelji i prijatelji vrtića pomažu nam kako bismo evaluirali i unaprijedili svoj rad. Vrtić ima i svoju javnu facebook stranicu, no na njoj ne objavljujemo fotografije djece, već samo prostora i aktivnosti kako bismo zaštitili privatnost djece.

 

E-mail komunikacija

Sve važne informacije o radu vrtića, organizacijske informacije, novosti, obavijesti te vrtićke jelovnike roditeljima šaljemo i putem e-maila.

 

Oglasna ploča

Sve vazne informacije roditelji mogu pronaći i na oglasnoj ploči.

 

Roditeljski sastanci

Roditeljski sastanci organiziraju se u formi prezentacija s projekcijama (fotografija i snimljenog materijala), a uz obradu aktualnih tema imaju za cilj upoznati roditelje sa svakim segmentom života djece u vrtiću te poticati međusobno povjerenje i suradnju.

 

Individualne konzultacije s odgojiteljicama

Individualne konzultacije roditelja s odgojiteljicama omogućuju im dobivanje relevantnih informacija o ponašanju njihovog djeteta u skupini, informacija o psihofizičkim karakteristikama djeteta te savjete i prijedloge kako se usklađenim i zajednički isplaniranim postupcima (koji se provode i u vrtiću i kod kuće) može poticati dijete u razvoju svih njegovih potencijala.

 

Psihološko savjetovanje za roditelje

Za sva pitanja i individualna savjetovanja roditelji se uvijek mogu obratiti i našoj psihologinji koja je u vrtiću utorkom od 9-13 h i prati psihomotorni razvoj sve djece u vrtiću. Psihologinja kroz usku suradnju s roditeljima i djelatnicima vrtića provodi preventivne programa (prevencija pojave razvojnih teškoća, psihosomatskih bolesti, emocionalnih teškoća te neprihvatljivih načina izražavanja emocija) te programe ranih intervencija (kroz individualni rad ili rad u manjim grupama djece).

 

Prezentacija roditelja

Roditelji su uvijek pozvani kako bi nam održali zanimljive prezentacije, npr. o svome zanimanju ili zanimljivim putovanjima…

 

Jesenski i proljetni sajam

Uz veliku zabavu i prodaju dječjih radova naši sajmovi nam omogućuju druženje, ali i zajedničko ostvarnje ciljeva. Tako planiramo i za ovu pedagošku godinu u suradnji i uz financijsko participiranje roditelja kupiti nešto opreme koja će podići razinu kvalitete našeg rada i obogatiti ponudu sadržaja što će pomoći dječjem sveobuhvatnom razvoju.

Pjesma, ples, tombola, igre, slastice…izvrsna su formula za najbolju zabavu.

 

Radionice

Druženje djece, roditelja i djelatnika vrtića organiziramo i kroz zajedničke radionice (uskršnje, božićne).